Categories
Andet

Undgå fremtidige rygsmerter med effektiv rygtræning

80% af alle danskere vil på et tidspunkt i deres liv opleve at have ondt i ryggen, og selvom det i langt de fleste tilfælde viser sig at være helt ufarligt, så kan det være utrolig pinefuldt at døje med rygsmerter, så længe det står på. Den bedste forebyggelse mod rygsmerter er at styrke ryggen. Læs her hvordan du kan træne dig til en sund og stærk ryg.

Ryggen er en af vores stærkeste muskelgrupper, men desværre er ryggen også tit udsat for overbelastning, og det kan blandt andet føre til rygsmerter.

Der findes mange former for rygsmerter, og nogle er naturligvis mere alvorlige end andre. Ifølge en opgørelse fra Rigshospitalet vil 80% af den danske befolkning opleve rygsmerter på et tidspunkt i livet, men i 90% af tilfældene vil rygsmerterne være ufarlige og ikke være tegn på sygdom eller skade.

Halvdelen af tilfældene vil opleve at have tilbagevende rygproblemer, som igen vil være ufarlige. Der er ingen tvivl om, at rygsmerter kan være til stor gene. Uanset om man døjer med rygsmerter i kortere eller længere tid, så kan smerterne i ryggen synes altoverskyggende, og det kan være drænende for ens mentale trivsel at døje med smerter.

Selvom ryggen er en af de stærkeste muskelgrupper, så er det vigtigt, at man samtidig er opmærksom på at passe på ryggen. Det anbefales også, at man styrker sin ryg, så eventuelle fremtidige gener kan undgås.

Forebyg rygsmerter med den rette træning

Uanset om man er så heldig at være en af de 20% i befolkningen, som aldrig kommer til døje med rygsmerter, så er det vigtigt, at man passer på og træner sin ryg. Et effektivt redskab hertil er rygbænke.

En rygbænk kan hjælpe dig med at forebygge og lindre rygsmerter.

Når smerterne først melder sig, så er det vigtigt at huske på, at ryggen er stærk og stabil på trods af smerter. Selvom man skal passe godt på sin ryg, så er det ikke ensbetydende med, at ryggen er skrøbelig.

Undersøgelser har vist, at jo mere man bruger ryggen, mens smerterne står på, jo kortere tid vil det tage at komme sig over smerterne. Hvis man i tilfælde at rygsmerter har tendens til at holde sig passiv, så kan det faktisk tage endnu længere tid at komme sig over smerterne. Derfor kan en rygbænk også hjælpe med at lindre smerterne, når først de har meldt sig.

Sådan kan en rygbænk hjælpe dig

En rygbænk er et effektivt redskab til at styrke ryggen. En stærk ryg-muskulatur beskytter ryggen mod overbelastning, og derfor er der altså god grund til at lave rygtræning.

Overbelastning af ryggen sker ikke kun for dem, der yder hårdt fysisk arbejde, det kan også opstå i forbindelse med stillesiddende arbejde. Ved overbelastning af ryggen har det vist sig, at alle former for aktivitet er godt. Når smerterne først er opstået er det altså aldrig for sent at træne ryggen.

Rygtræning kan virke forebyggende mod fremtidige rygproblemer, men det kan også afhjælpe allerede opstået smerter. De fleste frygter måske at gøre noget forkert i forhold til træning af ryggen og i værste fald forværre smerterne, men med en rygtræner er det begrænset, hvad man kan gøre forkert.

Rygbænke til hjemmetræning er effektive redskaber til at styrke rygmuskulatoren og forebygge rygsmerter. Rygtræning anbefales af fysioterapeuter, men det behøver ikke nødvendigvis at foregå i et træningscenter.

Med en rygbænk har du mulighed for at træne ryggens muskulatur indenfor hjemmets trygge rammer. Med en rygtræner kan du ikke gøre noget forkert, og ifølge danske forskere skal man faktisk ikke være så bange for at gøre noget forkert. Det eneste, der er forkert at gøre i forhold til ryggen, er ikke at bruge den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *