Categories
Andet

Skab ekstra komfort i hverdagen med en elevationsseng

Drømmer du om en bedre nattesøvn? I følge Den Nationale Sundhedsprofil så døjer næsten halvdelen af alle voksne danskere med søvnproblemer. Der kan være mange årsager til, at man sover dårligt, men rent faktisk kan det også være, at der ingen årsag er. Uanset årsag eller ej så er søvnproblemer til stor gene for rigtig mange danskere. Få gode råd til hvordan du kan skabe bedre rammer for en god nattesøvn.

Gode råd er oftest kærkomne – men virker de?

Der findes masser af gode råd mod søvnproblemer. Faktisk så mange at det kan væres svært at vælge hvilke råd, man skal gøre brug af, når man vil søvnproblemerne til livs.

Nogle råd er naturligvis bedre end andre. Nogle råd har vist sig at være særligt effektive, men langt de fleste råd har i følge Søvnpsykolog Peter Askou Jacobsen ikke den store effekt.

Når søvnproblemerne først er opstået, så kan de være svære at slippe af med igen, det skyldes ifølge Peter A. Jacobsen at søvnproblemer er selvforstærkende. Når ens tanker først begynder at kredse sig om, hvor svært det er at falde i søvn, så bliver det automatisk endnu sværere at give sig hen til søvnen, og i værste fald kan sengen gå hen og blive lidt af en kampplads.

Selvom det er de færreste råd, der virker, så er der dog nogle, der gør. Et af dem er at skabe et godt sovemiljø. Det væsentligste element i et godt sovemiljø er naturligvis en god seng. Komforten er oftest i højsædet, når der skal vælges ny seng. Derfor er elevationssengen også gået hen og blevet enormt populær, fordi at den er udviklet med henblik på at yde ekstra komfort. Heldigvis er elevationssenge ofte på billige tilbud, hvis du drømmer om et bedre sovemiljø.

En bedre nattesøvn med en god seng

Elevationssenge er de seneste år blevet enormt populære, og det skyldes, at flere har fået øjnene op for den enorme grad af komfort, som elevationssengen tilbyder.

Elevationssengen er innovativ fordi den til forskel fra andre sengetyper har en hæve/sænke-funktion, så sengens hoved- samt fodende kan indstilles efter behov. Det lyder måske som en dyr investering at skifte den gamle seng ud med en elevationsseng, men det behøver det ikke at være.

Det kan sagtens lade sig gøre at finde en god elevationsseng på tilbud, og det vil hurtigt vise sig at investeringen er alle pengene værd. Det kan være svært at ligge sig til rette, når søvnproblemerne først melder sig, og derfor kan det være til stor nytte at sengen kan hæves og sænkes, så man har mulighed for at ligge så komfortabelt som overhovedet muligt.

Gode rammer for en god nats søvn

Sovemiljøet er enormt vigtigt, hvis man gerne vil sikre sig en god nats søvn. Selvom et godt sovemiljø ikke kan løse alle søvnproblemer, så har det vist sig at være det første skridt på vejen mod en bedre nattesøvn.

Vores nattesøvn er vigtigt, fordi at søvnen kan have stor påvirkning på vores mentale helbred. Der er oftest følelsen af at være uoplagt, træt og i underskud af overskud, der rammer, når søvnen udebliver.

De bedste råd til en bedre nattesøvn er derfor at skabe gode rammer for en god nats søvn. Det gælder både fysiske rammer men også psykiske rammer. De fysiske rammer indebærer en god seng, en god temperatur og den rette belysning.

De psykiske rammer består i at give plads til søvnen. Det er en fordel at skabe nogle faste rammer for, hvornår man går i seng, og hvornår man står op. Derudover er det en god idé kun at gå i seng, hvis man er træt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *