Categories
Annonce

Den gode nordjyske søvnkvalitet

Man sover som regel godt i det jyske. Nordjyder vil helt sikkert, og med god ret, påstå at man sover bedre, jo højere op i landet man kommer. Her er længere mellem byerne og om natten sænker freden sig over de smukke landskaber. Og det er jo godt, for søvnens kvalitet er vigtig for vores fysiske og mentale helbred. Og har man en god seng og de rette omgivelser, så kommer den gode nattesøvn såmænd næsten af sig selv. 

En god seng er en, man føler sig godt tilpas i. Man skal ligge godt og den skal være pæn. Er din gamle seng begyndt at se lidt kedelig ud, så giver det god mening at finde sig et nyt sengestel i 140×200 cm. Der findes så mange flotte og smukke sengestel, så det er altid muligt at finde et, som passer ind i stilen og størrelsen. Og et smukt nyt sengestel er en pryd i et godt soveværelse. Det kan godt betale sig at afgøre med sig selv, om man skal have hovedgærde. Nogle bryder sig ikke om det, men andre ville aldrig undvære det. 

Den blide, gode nattesøvn 

Nok sover man godt i det nordjyske, men selv her opstår der problemer med søvnløshed. Der findes mange gode råd imod søvnløshed, for der er forsket meget i fænomenet. Men det er vist temmelig sikkert at et godt sovemiljø har en gunstig indvirkning på nattesøvnen. Et hyggeligt soveværelse, der ikke roder for meget, virker indbydende og giver ro, så man kan finde hvile. 

Luften skal være ren i et soveværelse, så det er en god idé at lufte ud mindst en gang om dagen. Man sover nemlig bedst i frisk luft, gerne af den gode nordjyske slags. Hvis soveværelset er fyldt med rod, så distraherer det sindet. Man skal have ro på tankerne, når man skal sove. For søvnen er så vigtig for at vi kan trives, også i det vågne liv. 

Ro på tankerne 

Hvis man har tusind tanker kørende oppe i hovedet, så kan det være svært at falde i søvn. Det er en stor fordel at lære sig selv at give slip på tankerne når man skal sove. Det nytter ikke noget at ligge og spekulere over alt muligt om natten. Man kan jo alligevel ikke gøre noget ved problemerne, før det bliver morgen. Giv slip på bekymringerne og find fred i den dybe søvn. Sov sødt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.