Categories
Andet

Sådan får du en have med plads til sport

Som haveejer, så er der mange hensyn at tage. En have skal nemlig gerne være samlingspunkt for hele familien, også børnene. For at alle skal kunne nyde godt af den grønne oase, så er det vigtigt at skabe et miljø, hvor der både er plads til ro og fred, men også den vilde leg, og fysiske aktiviteter. Læs med her, for inspiration til at skabe en have for hele familien. 

Opdeling af haven 

For at alle skal føle sig hørt og set i udformningen af haven, kan det være en god ide at starte en haverenovering, med et familiemøde. For, hvad er egentlig drømmene og ønskerne for en familiehave, og kan disse matches med de fysiske rammer. Når der er lavet et kort over familiens ønsker for haven, så skal man i gang med at tænke praktisk.  

Ofte, så vil det være en god ide at man rådfører sig med en landskabsarkitekt, eller gartner, for at få nogle nye øjne på haveprojektet. Det kan jo være en professionel, kender til løsninger man ikke selv ville komme i tanke om. Det er også altid en god ide at nærlæse inspirationsmaterialer på nettet, eller se med friske øjne, på den bunke haveblade som ligger og samler støv.  

Inspiration er godt, men mest af alt skal man kigge på sin have. Det kan nemlig være muligt at inddele den, på nye måder. Ved at skabe forskellige rum i haven, så kan det skabes plads til flere aktiviteter. Det kan være at græsplænen skal udvides, for at endelig at skabe plads til den fodboldbane man altid har drømt om. På denne side finder du kvalitets rullegræs, som kan virkeliggøre denne drøm. 

Drømmen om en fodboldbane i haven 

Måske har du et barn som drømmer om at blive professionel fodboldspiller? Eller er det kæresten som elsker at spille bold? Med en fodboldbane i egen baghave, så kan man i hvert fald være sikker på at haven bliver brugt. En fodboldbane, kan selvfølgelig også bruges til andre aktiviteter, samt være det perfekte solbadningsspot.  

Når du har en fodboldbane i haven, så er det en nem måde at få kvalitetstid sammen med børnene, samt at man ikke behøver at køre dem ned til den lokale fodboldbane, hver gang egen træning står på programmet. Fodboldbanen vil fuldendes, hvis du investerer i et par af de små fodboldmål, sådan at man virkelig kan få trænet skudfoden. Hvis man ikke har lyst til at spille fodbold, så er det en god ide at have badmintonnettet liggende i redskabsskuret. På den måde kan fodboldbanen hurtig blive til en badmintonbane. Nogle gange, så bliver motion bare nemmere, når den er tilgængelig i ens baghave.  

En fredelig oase 

Selv om en del af haven fungerer som fodboldbane, så kan det lade sig gøre at skabe en grøn oase, hvor man kan samle kræfter i en travle hverdag. Hvis man afgrænser boldbanen, med en passende beplantning, så kan det sagtens være plads til det hele. Hvis det er plads til det, så kan du plante et lækkert frugttræ, eller to, hvor det på sigt kan blive plads til en hængekøje. Der findes mange måder at afskærme haven, både med planter og forskellige grønne hegn.  

Haven er et naturligt samlingssted for hele familien. Enhver stolt haveejer, har et sted hvor man kan spise sammen udenfor. Det er også blevet en udbredt tendens at man begynder at lave mere elle mindre funktionelle udendørskøkken, sådan at man kan tilberede maden, ude i det fri. Uanset hvad du vælger, så er det en god ide at lave en afskærmet del av haven til spiseplads.  

Her kan du invitere fodboldspillerne over på en varm pølse, efter kampen er overstået. De siger helt sikkert ikke nej tak, til en lækker frugtsalat lavet af havens egne frugter, til dessert.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *