Categories
Annonce

Udforsk verden med børnebøger

Når det kommer til bøger, er børn som svampe. De opsluger ivrigt historier og lærer værdifulde ting, som former deres verdensbillede. Der findes så mange vidunderlige børnebøger, at det kan være svært at vælge, hvilke bøger dit barn vil nyde mest. Men bare rolig; vi er her for at hjælpe dig! Læs videre for at få tips om, hvordan du vælger gode børnebøger, og tre fantastiske boganbefalinger.

Sådan vælger du gode børnebøger

Når du vælger en bog til dit barn, skal du overveje dets alder og interesser. Til yngre børn skal du kigge efter farvestrålende illustrationer og et enkelt sprog, der er let nok til, at de kan forstå det. Når de bliver ældre, kan du begynde at lede efter mere komplekse historier med dybere budskaber. Og selv hvis dit barn ikke er en stor læser endnu, kan lydbøger eller fortalt historiebøger også være et godt alternativ.

Et andet vigtigt aspekt ved valget af en bog er at finde noget, der kan fange deres opmærksomhed, samtidig med at de lærer dem noget nyt. Kig gennem anmeldelser, og spørg lærere eller bibliotekarer, hvis du vil have lidt ekstra vejledning – de har måske et interessant indblik i, hvilke bøger der vil appellere mest til dit barn!

Endelig skal du tænke over, hvilke emner du ønsker, at dit barn skal udsættes for. Vil du gerne have, at de lærer om fantasiverdener? Historiske begivenheder? Fabler? Der findes så mange fantastiske historier derude; det er bare et spørgsmål om at finde den rigtige!                                                                                                                                                                                                                                                                   

Tre gode boganbefalinger

Nu hvor du ved, hvad du skal kigge efter i børnebøger, får du her tre gode anbefalinger, der samtidig også betegnes som klassiske børnebøger:

– Winnie-the-Pooh af A.A. Milne – Denne klassiske fortælling om venskab mellem Bamse Plys og hans venner Christopher Robin har begejstret generationer af læsere siden den første udgivelse i 1926. De finurlige illustrationer af E.H. Shepard gør denne bog til en perfekt godnatbog til højtlæsning eller til en fornøjelig læsning alene for alle unge læsere, der elsker både dyr og eventyr! 

– Løven, heksen og garderobeskabet af C.S. Lewis – Denne klassiske fortælling om fire søskende, der transporteres fra England under Anden Verdenskrig til det magiske land Narnia, har fortryllet læserne siden 1950, hvor den blev udgivet første gang som en del af serien The Chronicles of Narnia. Med masser af actionfyldte eventyr kombineret med kristne temaer vil dette tidløse værk helt sikkert blive nydt af alle aldre! 

– Harry Potter-serien af JK Rowling – Følg Harry Potter i kampen mod onde kræfter på Hogwarts skole for heksekunst og trolddom i denne serie på syv bøger fyldt med magi og mystik, som har betaget millioner af mennesker verden over siden debuten i 1997 med Harry Potter og de vises sten (også kendt som Troldmandens sten). Fra Quidditch-kampe til Triwizard-turneringer byder disse elskede romaner på masser af spænding sammen med meningsfulde lektioner om venskab, loyalitet og mod!   

Uanset hvilken type bog dit barn er til, er der altid noget nyt, der venter lige rundt om hjørnet! Uanset om dit barn er vild med fantastiske verdener eller lærerige historier, tilbyder børnebøger uendelige muligheder, når det gælder om at udvide sin viden og samtidig have det sjovt. Så lav lidt research, før du begynder at shoppe – med så mange fantastiske titler derude er du sikker på at finde noget, som dit barn vil elske!

Leave a Reply

Your email address will not be published.