Categories
Annonce

Hvorfor venner er vigtige

Venner er vigtige for os af mange grunde. De giver os følgeskab, støtte og kærlighed. Men vigtigst af alt giver de os en følelse af at høre til.

Vi har alle brug for venner. Og mens nogle mennesker synes at have let ved at tiltrække venner, skal andre arbejde lidt hårdere for det. Hvis du har svært ved at få venner, er der ting, du kan gøre for at vende tingene. Her er et par tips:

1. Kom ud og mød folk.

Det kan virke indlysende, men det første skridt til at få venner er faktisk at komme ud og møde nye mennesker. Uanset om du melder dig ind i en klub eller gruppe, tager et kursus eller arbejder frivilligt for en sag, som du holder af, skal du sætte dig selv i situationer, hvor du sandsynligvis vil møde nye mennesker med samme interesser.

2. Du skal ikke være bange for at vise dig frem.

At få venner betyder, at du skal være åben og oprigtig over for de mennesker, du møder. Så du skal ikke være bange for at vise dit sande jeg – dine særheder, din humor, dine passioner og dine sårbarheder. Når du gør det, er der større sandsynlighed for, at du finder andre, der sætter pris på dig for den, du er.

3. Vær en god lytter.

Folk kan lide at tale om sig selv, så en af de bedste måder at få venner på er at være en god lytter. Vis interesse for, hvad den anden person siger, og stil opfølgende spørgsmål. Folk vil sætte pris på din opmærksomhed, og det er en god måde at lære nogen bedre at kende på.

4. Tilbyde hjælp og støtte.

Venner er der for hinanden i gode og dårlige tider, så vær ikke bange for at tilbyde hjælp og støtte, når du ser, at nogen har det svært. Bare en simpel venlig handling kan gøre hele forskellen – og det er en god måde at vise, at du holder af ham.

5. Vær dig selv.

Dette lyder måske som et indlysende råd, men det er værd at gentage. Venskaber er bygget på gensidig respekt og forståelse, så det er vigtigt at være dig selv fra starten. På den måde er der større sandsynlighed for, at du finder venner, der accepterer dig som den, du er – med vorter og alt.

Læs også om Ballonflyvning for 2 her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.