Categories
Annonce

Aktiesparekonto 2023

Ved du ikke hvad en aktiesparekonto er?

En aktiesparekonto er det oplagte valg til dig som vil til at investerer i aktier eller kryptovaluta. Med en aktiesparekonto betaler du nemlig en del mindre i skat af dit overskud, derudover så er det faktisk også helt gratis at oprette og have en aktiesparekonto, der er altså ingen udgifter forbundet med at have en konto.

Aktiesparekontoen blev vedtaget af regeringen i 2019 og er siden blevet brugt af utrolig mange danskere. Lige da kontoen blev vedtaget var der en Maks indbetalingsgrænse på 50.000 kroner, det blev dog senere vedtaget at det beløb skal stige med 50.000 kroner om året indtil beløbsgrænsen når 200.000 kroner. Hvis du opretter en aktiesparekonto i dag, så kan du altså indbetale 103.500 kroner til kontoen som du kan investere for og næste år altså 2023 vil beløbsgrænsen være 153.500 kroner.

Ved at have en aktiesparekonto betaler du altså meget mindre i skat, du betaler nemlig kun 17% i skat af overskuddet, i forhold til de 27% som du betaler hvis du køber dine aktier på et frit depot eller i banken. Der er altså derfor mange penge at spare!

Når du skal oprette kontoen, så har du to forskellige muligheder, du kan enten vælge at oprette den hos nordnet eller Saxo Bank. Hvis jeg skal anbefale dig en af udbyderne, så er det saxo bank der for min anbefaling. De har tilbudt aktiesparekontoen længst og er derfor også dem der har haft bedst tid til at finpudse deres service.

Hvis du har brug for mere viden om den såkaldte aktiesparekonto, så kan du med fordel besøge aktierdk.dk, der ligger en helt masse information om aktiesparekontoen og mere end 100 forskellige indlæg om danske aktier. Så hvis du er i tvivl om hvilke aktier der er gode, eller som udbetaler udbytte. Så er det stedet du kan finde information.

Leave a Reply

Your email address will not be published.