Categories
Annonce

5 tips til rengøring af hjemmet, som du ikke kendte!

Rengøring behøver ikke at være svært. I denne artikel får du 5 gode tips til, hvordan du kan få et skinnende rent hjem, rense dine møbler og badeværelse på den nemmeste og hurtigste måde.

Fjern pletter på badekar og vask med grapefrugt og salt

Citron og eddike bruges ofte i husholdningen som rengøringsmiddel, men grapefrugt er lige så effektivt og kan efterlade dit hjem med en frisk og frugtagtig duft.

Det er værd at bemærke, at selvom brug af citron og grapefrugt i huset er en praktisk måde at rense genstridige pletter på – er de ikke en erstatning for antibakterielle rengøringsmidler og kan derfor ikke bruges som en måde at fjerne bakterier fra dine overflader.

Genstridige badekarringe og snavs pletter på din vask er uvelkomne i ethvert hjem, og de kan være svære at rengøre. Men en simpel skrubbe med grapefrugt og salt kan fjerne disse hårde pletter og få dit badeværelse eller køkken til at dufte lækkert.

Trin 1: Skær en grapefrugt i halve.

Trin 2: Drys salt på en grapefrugthalvdel og også på dit badekar, håndvask eller bord.

Trin 3: Skrub grapefrugten rundt om din vask eller balje. Brug sværen til at skrubbe særligt genstridige områder.

Trin 4: Skyl frugtkødet og saltet med vand, og så er du i gang.

Skal du have hjælp til rens af fliser på badeværelset, så kan du læse mere her.

Rengør skærme med dine kaffefiltre

Giv dit fjernsyn eller din tablet-skærm en god rengøring med hjælp fra dine kaffefiltre. Det viser sig, at de små krusede kegler af duppepapir, der filtrerer din morgenkaffe, er perfekte til at efterlade din skærm stribe og fnugfri.

Filteret virker ved at fange støvet, mens det skærer statisk på skærmen – alt sammen uden at efterlade uønskede fibre og fnug, som du ville få med traditionelle husholdningsklude. Da du ikke sprøjter dine elskede apparater med husholdningsrengøringsmidler, kan dette tip bruges på stort set enhver skærm, lige fra telefoner og tablets til tv og bærbare computere.

Brug din opvaskemaskine til at rengøre mere end bare service

Opvaskemaskinen er en vidunderlig opfindelse, der har skåret ned på den besværlige og frygtede opgave med grydeopvask. Men bruger du virkelig din til dets fulde fordel?

Hvis du har glas, keramik eller plastik omkring dit hus, kan du prøve at vaske dem i din opvaskemaskine for en dybere rengøring. Dette kan være alt fra legetøjslego og glaslamper til tandbørsteholdere og klipklapper! For små genstande skal du sørge for at lægge dem i en beholder, der tåler opvaskemaskine, så de ikke falder til bunden og forårsager skade på maskinen.

Før du sætter nye ting i, skal du sikre dig, at de tåler opvaskemaskine. Efter du har vasket dine ting, giv opvaskemaskinen en god rengøring efter ved at køre den på tom.

Rengør beskidte smykker og sølv med aluminiumsfolie og bagepulver

Så smukt som sølv er, er det svært at vedligeholde. Desværre pletter luft naturligt sølv, gør dine yndlingshalskæder kedelige og dækker sølvlysestager i grimme striber. Den skal rengøres regelmæssigt for at sikre, at den bevarer sin eftertragtede glans. Du behøver dog ikke bruge mange penge på dyre sølv rengøringsmidler. Ved at bruge simpel aluminiumsfolie og bagepulver kan du bringe dit plettede sølv og smykker til live igen.

Trin 1: Beklæd en stor skål med aluminiumsfolie – den skinnende side opad!

Trin 2: Placer de snavsede sølvgenstande i skålen.

Trin 3: Hæld kogende varmt vand i skålen, og sørg for at alt sølvet er dækket.

Trin 4: Tilsæt dyngede spiseskefulde bagepulver til vandet. Du skal bruge 1,5 spiseskefulde sodavand for hver gallon vand.

Trin 5: Lad sølvet trække i mindst 30 minutter.

Trin 6: Fjern sølvstykkerne fra vandet og skyl godt, og sørg for, at al bagepulver er fjernet fra alle kroge og sprækker.

Fjern fedtede fingeraftryk fra dine vægge med hvidt brød

Dette rengøringstip kan endelig være svaret på det ældgamle spørgsmål om, hvad man skal gøre med numserne på brødet. I stedet for at smide dine uaktuelle og endestykker af brød, skal du bruge skiverne til at gnide uønskede fingeraftrykspletter af dine vægge eller tapet. Brødets svampede overflade betyder, at det er fremragende til at fjerne pletter fra vægge, og gluten er fantastisk til at absorbere snavs og pletter.

For at løfte de uønskede mærker fra dine vægge skal du blot duppe på overfladen med dit stykke brød. Sørg for ikke at gnide hårdt, ellers går brødet i stykker – og mere rod til dig.

Fordelene ved brød stopper ikke der. Du kan også bruge den til at samle glasskår op. Pres forsigtigt skiven over glasskår og lad dem stikke ind i brødet og smid det derefter i skraldespanden.

Konklusion

Dybderengøring af dit hus, især genstridige pletter og mærker, der er svære at fjerne, er generelt ikke øverst på alles liste over sjove ting at gøre. Derudover kan rengøringsmidler være dyre og nogle gange ineffektive. Disse 5 rengøringshack kan gøre disse gøremål meget nemmere, mere naturlige og hurtigere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.